“Mød en intro” i Dermatologi og Venerologi

“Mød en intro” i reumatologi

Hvilken type af speciale skal vi høre om i dag? 

  • Et spændende speciale, hvor der er en god blanding mellem det intern-medicinske detektivarbejde og en god del ”hands on” med ultralyd, undersøgelser og ledpunkturer.  

Hvor langt er du i dit uddannelsesforløb?

  • 6 måneder inde i min første intro.

Hvorfor valgte du lige dette speciale? 

  • Jeg fandt på kandidaten ud af, at bevægeapparatet interesserede mig rigtig meget. Derfor gik jeg også efter en ortopædkirurgisk afdeling i min KBU, hvor jeg primært var i skadestuen eller skadesamb. Herefter var jeg i praksis. Jeg savnede lidt intern medicinsk erfaring, hvorfor jeg synes reumatologien var en god mulighed for at få både BA- og intern medicinsk-erfaring.

Hvad er de positive aspekter ved specialet?

  • Der er en del muligheder alt efter ens interesseområder. Det hele er ikke RA, men dem kommer man ikke uden om. Man kan vælge at have med vaskulitter og bindevævssygdomme at gøre. Ellers kan man vælge ryg- og uricapatienterne. Og selvfølgelig er idrætsmedicin også en mulighed.

Hvad er de negative aspekter? 

  • Den stejle læringskurve, men ved ikke om den er anderledes fra andre specialer. Især den biologiske behandling kræver en del tid før man forstår de forskellige valg af præparater.

Vagtbyrde?

  • På afdelingen i Aalborg er den meget lille. For det meste arbejder man 8-15. Én dag om ugen har man til klokken 18. Hver 4-5. weekend er der arbejde i dagtid.

Patientgruppen? 

  • Den varierer en del alt efter, hvilken gren man af specialet man sidder med. Men der er en god håndfuld unge patienter. Der er dog en overvægt af folk over 50. 

Hvordan er hovedudannelsesmulighederne?

  • https://www.videreuddannelsen-nord.dk/hoveduddannelse/specialer/im-reumatologi/

Er forskning et ”krav”?

  • Ikke for at få en intro i Region Nord. Der er tilbud om forskning på afdelingen, hvis man ønsker det. 

Hvordan varierer arbejdet? 

  • Fra 1.3.21 er der ikke længere KBU’er på afdelingen, hvorfor der bliver en smule mere stuegang. Fordelingen kommer ca. til at hedder 30% stuegang og 70% ambulatorie. Der 3-4 ambulatoriespor man kan sidde i som yngre læge, alt efter hvor langt man er i forløbet. 

Hvordan tror du specialet vil udvikle sig i fremtiden? 

  • Ultralyd bliver mere diagnostisk, men det går langsomt fremad. Hvis man er erfaren inden for UL, så er diagnosen af Arteritis temporalis ligeså god som en biopsi.

Hvorfor skal man vælge reumatologi?

  • Hvis man kan lide et relativt roligt speciale uden alt for mange akutte patienter. Der er god tid til patienterne, hvor der er sat hhv 25 og 55 min af til kontroller og forundersøgelser.
    Man har stort set en 8-16 hverdag som mange andre.
    Mht det faglige er der rig mulighed for forskning og fordybelse. På universitetshospitalerne ser man en del sjældne sygdomme. Derudover bliver man automatisk god til ledpunktur, UL og kombinationen af de to. 

Reumatologi

Intro 1 år + HU 5 år.

Link til intro planer:
https://www.videreuddannelsen-nord.dk/hoveduddannelse/specialer/im-reumatologi/

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

“Mød en intro” i Dermatologi og Venerologi