"Mød en intro" i hæmatologi

“Mød en intro” i Dermatologi og Venerologi

Hvilken type af speciale skal vi høre om i dag?

Vi skal høre om dermatologi og venerologi.

 

Hvor langt er du i dit uddannelsesforløb?

Jeg er i en introduktionsstilling i dermatologi (siden september 2019).

 

Hvorfor valgte du lige dette speciale?

Der er kun 2 steder i kroppen, hvor vi har en form for barriere, som beskytter os mod fremmedlegeme. Det er i mavetarmen og huden. Jeg valgte dermatologi, fordi det er et meget bredt speciale, hvor man tilser forskellige målgrupper af patienter (børn, unge, ældre) og man i de fleste tilfælde kan diagnosticere patienter med det blotte øje.

 

Hvad er de positive aspekter ved specialet?

Det er meget bredt, hvor man både har inflammatoriske, bindevævs- og kosmetiske sygdomme. Man skal i nogle tilfælde på en intern medicinsk jagt, som jeg synes er rigtig spændende.

 

Hvad er de negative aspekter?

Stor konkurrence og mange patienter om dagen.

Vagtbyrde?

Som yngre læge har man på nogle dermatologiske afdelinger vagter, men det er slet ikke i samme grad som i intern medicinske specialer.

Patientgruppen?

Børn, unge, ældre.

Hvordan er hovedudannelsesmulighederne?

Det har været rigtig svært at få en HU-stilling i dermatologi i de sidste par år, men heldigvis er dette ændret nu (dog ikke i region Øst).

Er forskning et ”krav”?

Det er ikke længere et krav, men det betyder rigtig meget, hvis man ikke er villig til at flytte væk fra København og det tæller også rigtig meget, når man skal have en slutstilling senere.

Hvordan varierer arbejdet?

Man godkender blodprøver, går på tilsyn, tilser patienter i ambulatorium, behandler patienter, som skal behandles for kønssygdomme.

Hvordan tror du specialet vil udvikle sig i fremtiden?

Der kommer hvert år nye behandlingsmuligheder i dermatologi specielt indenfor inflammatoriske og kosmetiske sygdomme. i fremtiden tror jeg, at kirurgi og kosmetik vil fylde mere i dermatologi end nu.

Hvorfor skal man vælge dermatologi?

Man skal vælge dermatologi, fordi det er et rigtig spændende speciale, hvor man virkelig kan gøre forskel for mange mennesker (det kan være en ung pige, som har fået en kønssygdom for første gang og er meget usikker på sig selv og sin krop, eller en teenager, som har haft acne i sit liv, som har givet vedkommende en ringere livskvalitet eller en ældre patient, som går rundt og er bekymret for noget på huden, som bare kunne være solskader og ikke hudcancer).

(Dermatologi) – hvordan?

Intro 1 år + HU 4 antal år

Link til intro planer

https://www.google.com/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=&ved=2ahUKEwj72PbN0efuAhWrl4sKHUFsCgIQFjAAegQIARAC&url=http%3A%2F%2Fwww.videreuddannelsen-syd.dk%2Fdwn662318&usg=AOvVaw1Mpuv6vN2kMz5zBGoduDg0  

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

"Mød en intro" i hæmatologi