Tiden

Hverdagen

Sådan her ser en typisk hverdagsuge ud for os herhjemme

Søndag

Forsøger vi så vidt muligt at holde helt fri, så der er plads til spontane legeaftaler og ture (hvis vi gider), men også til bare at være hjemme i nattøj hele dagen. I starten da vi fik Freja var jeg tit meget rastløs i weekenderne, fordi jeg altid har været en med 117 planer i weekenden, så det der med at slappe af i bare at være hjemme, det var jeg ikke så god til. Jeg synes nu jeg er blevet bedre med tiden. Hvis vi er gode, får vi også lavet madplan og handlet ind (eller bestilt på nemlig.com), for som I vil se i det næste er vi nødt til at spise meget tidligt for at få tingene til at fungere og det kræver planlægning! Og hvis ikke er der panikløsninger i form af rugbrød, pomfritter, pasta med pølser, spejlæg, toast eller andet hurtigt og nemt der kommer på bordet.

Mandag

Jeg kører på arbejde kl. 07.10 og Peter afleverer derfor størstedelen af dagene, så Freja får kortest mulig dag i børnehave. Hun bliver så afleveret i børnehave 07.45 ca. Jeg har lang dag mandag + tirsdag fra 08.00 – 15.10. Og bruger jo så ca. 40 min hver vej på arbejde. For tiden er Freja virkelig træt når vi kommer hjem om eftermiddagen, og hun går i seng kl. 17.45. Dem der har småbørn ved godt at hvis de er blevet for trætte, kan de ikke finde ud af at spise. Så det betyder at vi senest skal spise aftensmad 16.45! Yes. Kvart i fem.  Det er ret presset når vi først er hjemme omkring kl. 16.00 +/-. Når Freja sover er det for tiden sådan, at jeg laver lidt på min protokol og Peter arbejder lidt på hans hjemmecomputer. Eller vi ser et afsnit et eller andet sammen.

Tirsdag

Meget samme rutine som mandag. Dog med det in mente at jeg har mine to timers fri tirsdag aften, som jeg bruger på at ride på den lokale rideskole. Det får mig totalt ned i gear og gør at jeg kan koble hovedet helt fra. I starten havde jeg lidt dårlig samvittighed over at være væk, men nu hvor Freja alligevel sover, nyder jeg det og har fundet ud af hvor vigtigt det er for mig og min mentale (og fysiske) sundhed.

Onsdag

Igen afleverer Peter oftest, da det giver Freja kortest mulig dag i børnehaven. I vores børnehave er der RIGTIG mange børn der først bliver afleveret omkring kl. 09 og hentet igen kl. 15. Det kan vi ikke honorere for tiden, men vi gør det så godt vi overhovedet kan. Men man får sgu lidt dårlig samvittighed når man stormer afsted og er der kl. 15.30 og der er omkring 10-15 børn ud af 57 tilbage…. Men om onsdagen har jeg tidligt fri, og kan ofte hente Freja omkring 14.45. Det er guld værd og virkelig en af de ting jeg sætter stor pris på ved praksis. Det betyder også at jeg kan tage med til familiegymnastik, som vi begge holder meget af. Så kan Peter sørge for mad på bordet til vi kommer hjem omkring 17.30. Hver anden torsdag har vi betalt os fra rengøring, hvilket betyder at vi bruger hver anden onsdag aften på at rydde op og gøre klar til dem.

Torsdag

Jeg møder først kl. 10 torsdag, hvilket er virkelig dejligt. Det betyder at Freja og jeg kan have en stille og rolig morgen sammen herhjemme, nå at lege lidt, spise morgenmad sammen og se morgen fjernsyn. Jeg elsker morgenerne når de kan foregå i slowmotion. Indimellem kører Peter hende også til vanlig tid og så har jeg lige en time for mig selv til at drikke morgenkaffe og se godmorgen Danmark. De små glæder sættes der stor pris på herhjemme. Til gengæld er jeg først færdig 16.30 i praksis, så der når jeg næsten ikke at se Freja til andet end når hun skal puttes.

Fredag

Fredag afleverer Peter og jeg henter da jeg igen har tidligt fri. Sidste patient er ofte på kl. 14.00. Så har vi en fast aftale om fredags slik, og det er bare en hyggelig måde at afrunde hverdagene på. Freja og jeg kører op og blander, hun blander for omkring 5-6 kr. af sig selv og det får hun så lov at få. Så sætter vi os hjem i sofaen alle tre og ser f.eks. et afsnit Emil fra Lønneberg, en disney film eller læser en bog. Aftensmaden skal helst være nem og hurtig! I og med at Freja går så tidligt i seng har vi faktisk god voksen tid sammen om aftenen, både til praktiske gøremål men også til at pleje vores forhold lidt. For det er ved gud nødvendigt!

Lørdag

Vi prioriterer at have en stille og rolig morgen, henter morgenbrød hvis vi er til det og i det hele taget bare gøre det der passer os. Når vi ikke har planer. Hvilket vi har haft lidt for ofte på det sidste. Men det er en svær balancegang med familie og venner, for de skal jo også plejes. I sidste weekend var vi i Aalborg hele weekenden og det var skønt, men også lidt hårdt bare at skulle direkte hjem på arbejde igen i mandags.

Hvis en af os skal noget er det oftest om lørdagen/lørdag aften. Og det er også her vi får ordnet diverse tøjindkøb, tøjvask, oprydning (det er der meget af), osv. Rengøring har vi som nævnt betalt os fra og det er noget af det bedste vi har gjort! Det frigiver meget mental plads for især mig, og så kan jeg godt leve med rodet nogle dage. Rodet som I så flot fik indblik i den anden aften på instagram.

 

Jeg vil sige at jeg glæder mig til at Freja ikke går omkuld kl. 18. Men måske bare kan holde til 19 – 19.30 tiden. Så får vi lidt mere tid sammen om eftermiddagen. Da jeg havde nattevagter, skiftede jeg lidt mellem at holde hende hjemme, tage en lang formiddag hjemme med Freja og så nogle dage lade Peter aflevere og selv holde fri. Altså alene. Det har jeg brug for. Jeg tror også der sidder nogen derude der ikke har brug for det og egentlig helst vil være med deres børn. Men jeg har brug for det. For at holde fast i mig selv og min identitet som Marie. Og ikke som mor eller læge eller kæreste.

 

I morgen overlader jeg kortvarigt profilen til cand.med.mor som sammen med sin mand har valgt at indrette hverdagen anderledes og prioritere at hjemmepasse deres børn. Det vil hun fortælle mere om i morgen 🙂

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tiden