Jeg har bare læst til læge.... Er det ok?

“Mød en intro” i abdominal kirurgi

Hvilken type af speciale skal vi høre om i dag?

Kirurgi. Og ikke bare hvilken som helst, nemlig abdominalkirurgi, parenkymkirurgi, mavetarmkirurgi, gastroenterologisk kirurgi – kært barn har mange navne.

 

Hvor langt er du i dit uddannelsesforløb?

Jeg er i introduksionsstilling på Bispebjerg Hospital. Er på 3. måned. Før det har jeg haft en uklassificeret stilling på Bornholms Kirurgiske afdeling samt et halvt år som KBU på Hillerød.

 

Hvorfor valgte du lige dette speciale?

Jeg elsker kirurgiske patienter. Deres forløb på hospitalet kan være lige fra et kort ”quick fix” til lange, komplicerede forløb. Diagnostikken er svær, men håndgribelig. Og jeg elsker at tænke i ”VVS” med rør, tilstopning og tilbageløb. Dertil kommer den nørdede perfektionisme på operationsgangen, hvor personlig udvikling virkelig bliver evident.

 

Hvad er de positive aspekter ved specialet?

Jeg elsker vækslende vagter. Nogle gange arbejder jeg mange timer om ugen, andre gange flere fridage i træk. Der er mange forskellige funktioner i dagligdagen – og ikke bare ”akutmodtagelse og stuegang”. Elektive operationsdage, endoskopi, akutkirurgiske lejer og ambulant funktion er bare nogle af de afvekslinger jeg møder i hverdagen.

 

Hvad er de negative aspekter?

Som i mange andre akutte specialer sover vi ikke meget om natten. Men det er en ting jeg sagtens kan leve med. Jeg kan simpelthen ikke komme på andet!

 

Vagtbyrde?

Vagtbelastningen er som overenskomsten tillader og bliver til ca. en aften/nat om ugen. Her sover vi 1-4 timer per vagt. Og nogle gange er man heldig og får flere.

 

Hvordan er hovedudannelsesmulighederne?

I Videreuddannelsesregion Øst er der årligt 12 hoveduddannelser, hvor forløbene er delt ud på hospitalerne.

 

Er forskning et ”krav”?

Jeg er generelt imod hele ”du skal have en PhD”-dillen. Jeg tror på, at man kan komme derhen man vil, hvis man virkelig vil det. Når det så er sagt, er forskning en del af de 7 lægeroller. Og en PhD kan være med til at profilere dig i faget. Pludselig er du en af dem der ”ved noget om noget”. Jeg har hørt om mange kirurger, der er blevet ganske dygtige og fået gode stillinger uden en PhD.

 

Hvordan tror du specialet vil udvikle sig i fremtiden?

Specialet er i konstant udvikling! Mindstemiddelprincippet har for længst vundet, og laparoskopi samt endoskopi baner frem.

 

Hvorfor skal man vælge abdominalkirurgi?

Det er er bare så spændende et speciale. En varieret hverdag, den personlige udvikling. Du gør en forskel for den du opererer. Og det er din fortjeneste.

 

Abdominalkirurgi – hvordan?

Intro 1 år + HU 5 år.

Find målbeskrivelsen for kirurgi her

 

Forfatter:

Daniel, 30 år.

Introduktionslæge i kirurgi på Bispebjerg Hospital

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Jeg har bare læst til læge.... Er det ok?